אינסטלטור מומלץ- כך תמנעו מהפתעות מיותרות במחיר
צריכים להזמין אינסטלטור? לפני שאתם ממהרים להתקשר אליו להזמין אותו, קבלו כמה טיפים שיסייעו לכם להתנהל מולו כמה שיותר נכון. אז מה חשוב לעשות לפני העבודה, במהלכה ואחריה.
תחום האינסטלציה נחשב אמנם לתחום מאד אפור מבחינת תמחור העבודות, אך אתכם הלקוחות זה לא אמור ממש לעניין. לכן, על מנת להימנע מהפתעות לא נעימות בדמות חשבונית מפוצצת ומנופחת, אנו ממליצים לכם לקרוא את הטיפים הבאים.
מה חשוב לעשות לפני שמזמינים אינסטלטור, איך מומלץ להתנהל מולו במהלך העבודה וגם לאחריה? כל התשובות לפניכם
לפני העבודה
לפני שאתם סוגרים איתו, דרשו מהאינסטלטור לספק לכם הצעת מחיר מסודרת. במידה ומדובר בעבודה קטנה כמו פתיחת סתימה או תיקון נזילה בברז, דרשו לדעת מה טווחי המחיר של העבודה ומה עשוי לגרום למחיר לעלות.
אולם במידה ומדובר בעבודה גדולה כמו החלפת צנררת אינסטלציה בבית או התקנה של כלים סניטריים, דרשו מהאינסטלטור הצעת מחיר שתכלול את כל מרכיבי העבודה, ולא רק סעיף אחד בדמות עבודות אינסטלציה.
במקרים של התקנת כלי סניטרי למשל, זה מאד תלוי מי מספק את הכלי הסניטרי, אתם או בעל המקצוע. אז במידה ובעל המקצוע מספק לכם אותו, דרשו לדעת כמה עולה לכם המוצר עצמו וכמה הוא גובה על העבודה.
בעבודות גדולות דרשו מהאינסטלטור להגיע אליכם הביתה לביקור מקדים על מנת לתת הצעת מחיר מסודרת. כך הוא יוכל לספק לכם הצעת מחיר מבוססת שכוללת את כל שלבי העבודה, המרכיבים שלה וכן את המחיר הסופי שלא ישתנה בשטח.
בצעו סקר שוק ובררו מחירים של העבודה שאתם צריכים שהאינסטלטור יבצע אצלכם. כנסו למחירון המומלץ לצרכן שבאתר המקצוענים, קראו את כל המידע על התקלה שיש לכם, על העבודה שהאינסטלטור צפוי לבצע וכמובן על המחירים.
זכרו – ידע זה כוח וככל שיהיה לכם יותר ממנו, כך תוכלו להתנהל נכון יותר מול האינסטלטור ולצמצם את הסיכוי להפתעות לא נעימות בהמשך.
אחד הטיפים החשובים ביותר בכל הקשור לעבודות אינסטלציה הוא להכין את השטח לקראת בואו של האינסטלטור וליצור לו גישה נוחה לעבודה. הדבר נכון במיוחד לתיקונים באזורים בהם הגישה לא תמיד נוחה, כמו קופסאות הביקורת של הביוב במטבח למשל, שיכולות להסתתר מאחורי ארון.
במקרים בהם האינסטלטור יצטרך להתעסק עם פירוק של מגירות או דלתות, העבודה תיקח לו יותר זמן וסביר להניח שאתם תצטרכו לשלם לו יותר כסף.
נושא חשוב נוסף שגורם להמון לקוחות לתסכול, הוא גביית תעריף גבוה יותר על ביקור בשעות הערב והסופש. אז כן, אינסטלטורים רשאים לגבות בין 150%-200% על ביקור בשעות עבודה חריגות, אך העניין הוא שהם לא תמיד מתקשרים את זה ללקוחות.
לא ניכנס פה לדיון של מה נחשב לעבודה בשעות חריגות, אלא רק נמליץ לכם לברר מראש מול האינסטלטור האם השעות שבהן הזמנתם אותו נחשבות לשעות עבודה מקובלות.
יש לכם תקלה שלא סובלת דיחוי והשעה שמונה בערב? בררו עם האינסטלטור מה התעריף שלו לעבודה בשעות כאלה.
במהלך העבודה
דרשו מהאינסטלטור להסביר לכם מה הוא מתכוון לעשות וכמה זה הולך לעלות לכם. לאינסטלטורים יש נטייה לעבוד בשטח בצורה של פרי סטייל, מבלי לעדכן את הלקוחות מראש על כל צעד.
מה שאינסטלטורים לא תמיד מבינים זה שלקוחות מאד מתקשים לראות חשבונית על סך כמה אלפי שקלים, מכיוון שהם הזמינו אותו רק לפתיחת סתימה. בפועל הם גילו שהוא החליף להם שלושה ברזי ניל, סיפון אחד ושני ברזים חלודים.
האינסטלטור ראה ברז חלוד וחושב שמבחינה מקצועית צריך להחליף אותו? אין עם זה שום בעיה, רק שהוא צריך לעדכן אתכם על כך מראש, לתמחר לכם את העבודה ולדרוש את האישור שלכם.
אל תתנו לאינסטלטור לעבוד בצורה של פרי סטייל, לוו אותו כל הזמן והראו לו שאתם בעניינים, כך הוא ירגיש שיש לו עסק עם דמות שיודעת ומבינה בתחום.
שורה תחתונה – אתם צריכים להבין שאסור לכם לפגוש את האינסטלטור רק פעמיים במהלך העבודה, שזה בעצם פעם אחת בהתחלה ופעם שנייה עם הדרישה לתשלום. אתם מרגישים שהוא סיים עבודה אחת ופונה לשנייה? דרשו ממנו לדעת במה מדובר
אחרי העבודה
בתום העבודה דרשו מהאינסטלטור חשבונית על העבודה. אל תקלו בזה ראש ואל תמסמסו את זה, גם אם האינסטלטור אומר לכם שבדיוק נגמר לו הפנקס והוא ישלח לכם אותה במייל.
החשבונית צריכה לכלול את כל המרכיבים של העבודה בצורה מפורטת. במידה והאינסטלטור ביצע אצלכם מספר עבודות ואתם מקבלים חשבונית שהסעיף היחיד שמוזכר בה הוא "עבוא עבודות אינסטלציה", הדליקו נורה אדומה.
בסופו של דבר, החשבונית הזו תשמש עבורכם כאסמכתא שהעבודה אכן בוצעה ובמידה ויש אחריות עליה (לא תמיד יש), תוכלו לפנות לאינסטלטור בשעת הצורך.
חשוב לציין – לא על כל עבודת אינסטלציה יש אחריות. לדוגמא, על פתיחת סתימה לא מקובל לתת אחריות, לאור העובדה שהיא עלולה לחזור כתוצאה מהתנהלות לא נכונה שלכם, כמו השלכת מגבונים לאסלה, אוכל לכיור ועוד.
קבלו עוד כמה טיפים חשובים
הטיפים הבאים ממש נכתבו בדם, כאלה שצפו מתוך מחלוקות של לקוחות אמיתיים עם אינסטלטורים. אחת הביקורות הנפוצות ביותר על חלק מהאינסטלטורים היו ש"הסיפון עלה לו 20 שקל בחנות, למה הוא לוקח לי 300?".
אז לפני הכל חשוב שתבינו, אתם משלמים לאינסטלטור על העבודה שהוא מבצע, הוא לא מוכר לכם מוצר. זה נכון במיוחד במקרים של החלפת חלקים בניאגרות, גומיות בברזים וכיוצא בזה.
לכן, אין כל קשר (ברוב המקרים) בין עלות החלפים לעלות העבודה, שכן האינסטלטור צריך להרוויח על העבודה והזמן שהוא נמצא אצלכם.
תלונה נוספת ונפוצה הייתה ש"האינסטלטור פתח לי סתימה, הסתימה חזרה והוא לא מוכן לחזור". אז כפי שציינו בסעיף המתייחס למהלך העבודה, על פתיחת סתימה אין אחריות.
העובדה שהיא חזרה קשורה אך ורק בהתנהלות שלכם, של השכנים שלכם או במצב הצנרת בבית. על שלושתם, בכל אופן, האינסטלטור לא יכול לתת לכם אחריות.